GLHP what’s in a name:

Het Ghent Lambing & Husbandry project (GLHP) is een project dat drie jaar geleden ontstaan is. Alles begon met een kort bericht op Facebook: ‘Zijn er studenten geïnteresseerd om te gaan lammeren in Orkney?’. Het enthousiasme van de studenten was enorm en daarom zijn we doorheen de jaren opzoek gegaan naar steeds meer bedrijven. In 2018 plaatstte we 95 studenten en dit aantal mochten we verdriedubbelen in 2019!

Vandaag de dag wordt het GLHP project geleid door dertien enthousiaste studenten. We voorzien lammer – en husbandry stages in België, Nederland, Frankrijk, IJsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze stages krijgen diergeneeskunde studenten niet alleen de mogelijkheid om meer praktische ervaring op te doen, ze hebben daarnaast toegang tot een internationaal platvorm.

Ons hoofddoel is het bouwen van een brug tussen de studie diergeneeskunde en het toekomstige beroep. Door studenten kennis te laten maken met het leven op de boerderij, kunnen ze theorie omzetten naar praktijk. Iets wat enorm belangrijk is in ons uiteindelijke beroep!

Veehouders:

Uiteraard is ons enthousiasme niet voldoende om studenten jaarlijks te voorzien van deze stages. Graag doen wij beroep op uw hulp en gastvrijheid! Elk jaar opnieuw gaan wij opzoek naar veehouders die een extra hand hulp kunnen gebruiken. Veehouderijen (runderen, schapen, paarden, varkens, pluimvee,…), asielen, maneges, kwekerijen,… elk bedrijf is van harte welkom!

Op basis van onderstaande puntjes geven wij u graag meer informatie over onze verwachtingen van de stageplaatsen:

  • De stagegever voorziet de studenten van een slaapplaats gedurende de stageperiode. Beddengoed, handdoeken, … zijn hierbij geen vereiste, studenten kunnen hier zelf voor zorgen indien noodzakelijk.
  • De stagegever voorziet eten en drinken gedurende de stageperiode. Dit omvat ontbijt, middagmaal, avondmaal en eventueel tussendoortjes. Indien de student zelf moet koken dan krijgt deze de mogelijkheid om boodschappen te doen en beschikt de student over een ruimte om het eten te bereiden.
  • De stagegever voorziet vervoer tussen het treinstation of de bushalte van aankomst en uw bedrijf in overleg met de student. Hierover zal de student zelf contact met u opnemen.
  • De stagegever houdt er rekening mee dat niet iedere student over dezelfde praktische ervaring beschikt en geeft duidelijk aan in het applicatieformulier welk ervaringsniveau u verwacht.
  • De stagegever houdt er rekening mee dat het invullen van het applicatieformulier u geen garantie biedt op het effectief ontvangen van studenten.

Om uw bedrijf aan te melden, kunt u zich inschrijven via onderstaande link. Bij vragen mag u zeker contact met ons opnemen via onze facebookpagina ‘Ghent Lambing & Husbandry Project’ of via email. Voor emailadressen en dergelijke verwijzen wij u door naar pagina 4.

Studenten:

Ben jij student diergeneeskunde aan de Universiteit Gent en op zoek naar extra praktijk ervaring? Wil jij graag je theoretische kennis omzetten naar praktijk? Dan ben je bij GLHP aan het juiste adres!

Jaarlijks staan wij in voor het organiseren van stages in het binnen – en buitenland. Door het vormen van een ‘perfect match’ tussen de stagegever en de student proberen wij studenten te voorzien van extra praktische ervaring. Ervaring die zeker noodzakelijk is bij het beoefenen van het toekomstige beroep als dierenarts!

Het hoe, wat, wanneer en waar kan je terugvinden in het documentje ‘Do’s & Don’ts GLHP stages’ (link). Voor extra informatie mag je altijd contact met ons opnemen via onze facebookpagina na ‘Ghent Lambing & Husbandry Project’ of via email. Voor emailadressen en dergelijke verwijzen wij je door naar pagina 4

Zijn al je vragen beantwoord en ben je 1000% zeker dat je op stage wil gaan? Klik dan op deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnR5d1xbXLVPmJ28DqsMloWs8cLVQdTdbm-z0YomscT4KB2Q/viewform?usp=sf_link om je aan te melden.

Applicatie formulieren vind je op pagina 2

Wil je iemand contacteren ga dan naar pagina 3